FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Beurs licht lager van start

De Amsterdamse beurs zal bij de start van de nieuwe handelsweek licht lager van start gaan.
Omdat er weinig nieuws vandaag te verwachten is over besluitvormingen uit Brussel en ander financieel nieuws zal de beurs weinig beweging kennen op maandag.

Meer macht Europa

Desondanks blijft de aandacht van beleggers gericht op Europese politici die een verlossend antwoordt moeten geven op de Euro problematiek. Zo geeft de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble in een interview, dat maandag gepubliceerd wordt in het Duitse tijdschrift Der Spiegel, aan dat er meer macht naar Europa toe moet. Lidstaten zullen op een aantal belangrijke zaken de macht uit handen moeten geven.
Alleen dan verwacht de Duitse minister dat de problemen bij de zwakke zuid Europese landen sneller en effectiever opgelost kunnen worden omdat er dan sprake zou zijn van een Europese regering die het laatste woord heeft.

AEX

De AEX zal tussen de 0,5 en 1 punt lager openen, zo rond de 298 punten. De MidKap zal eenzelfde beeld laten zien. De Euro liet maandagochtend een koers noteren van 1,2530 dollar, tegen 1,2495 dollar aan het einde van de handelsdag afgelopen vrijdag

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...