FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Goede kwartaalcijfers zorgen voor winst AEX-index

De AEX-index is donderdag hoger geopend met een winst en kan tussen de 2 en 3 punten winst halen op donderdag. De AEX noteerde een half uur na opening donderdagochtend een winst van exact 1 punt (0,31 procent) op 320,16 punten. Hiermee haakt de beurs in op de positieve stemming op de beurzen in Amerika en Azië van woensdag. De reden hiervan was dat er betere kwartaalcijfers werden gemeld en nog immer de hoop en verwachting van beleggers dat de Federal Reserve ondersteuningsmaatregelen zal treffen voor de handel in het land.

Even geen negatief nieuws

Ondanks de vele negatieve nieuwsberichten grijpen beleggers juist alleen het positieve nieuws om wederom een positieve handelsdag te hebben. De Europese schuldencrisis wordt hiermee op de achtergrond gezet.

Woensdag beurzen in de lift

Woensdag eindigden praktisch alle beurzen in Europa, Amerika en Azië hoger. Zo sloot de AEX-index op een winst van 1,2 procent (3.86 punten) tot 319,16 punten. De MidKap-index liet een winst noteren van 0,6 procent tot 513,38 punten. Voor de belangrijkste beurzen in Europa waren er winsten te noteren van tussen de 1 en 1,8 procent.
Overzees laat de Dow Jones eveneens een winst zien van 0,8 procent waarmee de slotstand uit komt op 12.908,70 punten. De techindex Nasdaq won 32,56 punten, ruim 1,1 procent, tot 2942,60 punten. Tot slot ging de S&P er 0,7 procent op vooruit en laat een stand zien van 1372,78 punten.

Euro

Bij de slotstand van woensdag noteerde de euro een waarde van 1,2270 dollar. Vanochtend was er een kleine correct en noteert het 1,2280 dollar.

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...