FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Werkloosheid blijft stijgen

Al twaalf maanden op rij blijft de werkloosheid in Nederland stijgen. Afgelopen juni van dit jaar waren er gemiddeld 495.000 mensen zonder een baan. Ten opzichte van de maand ervoor zijn er 6000 werklozen bij gekomen.

Flinke stijging werklozen

Bovenstaande kwam naar voren nadat het Centraal Bureau (CBS) voor de Statistiek afgelopen donderdag de werkloosheidscijfers publiceerde. Afgelopen juni zat 6,3 procent van de beroepsbevolking zonder werk thuis. Dezelfde periode een jaar eerder was dit nog 5 procent. Met name onder jongeren tot 25 jaar steeg de werkloosheid hard van 9,3 procent in 2011 naar 12,2 procent dit jaar.

‘Actieplan nodig tegen jeugdwerkloosheid’

De sterke stijging werklozen onder jongeren baart met name FNV Jong flinke zorgen. De vakbond dringt er in Den Haag op aan dat er een actieplan ontwikkeld zal worden. Dit werd bij het laate kabinet-Balkende gelanceerd vanwege het uitbreken van de crisis in 2008. Volgens FNV Jong zouden de cijfers van het CBS niet kloppen en zelfs twee keer hoger uitkomen. Dit is mede te wijten aan het feit dat jongeren zonder een baan zich niet aanmelden bij de instanties. Als er op die manier gerekend wordt dan zou een op de vier jongeren zonder een baan thuis zitten.

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...