FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Goede kwartaalcijfers Philips, aandeel doet het goed op AEX

Philips heeft een goed tweede kwartaal meegemaakt en noteerde zowel groeicijfers bij de omzet als de winst. Zo behaalde het elektronicaconcern 5 procent winst op jaarbasis tot 5,9 miljard euro. De nettowinst was 167 miljoen euro.

Slecht jaar achter de rug

Het afgelopen jaar leed Philips in het tweede kwartaal een verlies van ruim 1,3 miljard euro wat veroorzaakt was door een eenmalige last. De kostenbesparingen die het van oorsprong Eindhovense bedrijf heeft doorgevoerd werpt zijn vruchten af. Tegelijkertijd noteerde de medische divisie uitstekende groeicijfers. Topman Frans van Houten gaf te kennen dat de wereldwijde economie er op dit moment slechter voor staat dan in het eerste kwartaal van 2012. Met name in Europa lopen de verkopen terug. Daarentegen scoort Philips beter in de opkomende markten. Philips zal actie blijven ondernemen om de risico’s van het slechtere economische klimaat te reduceren tot het minimum, aldus CEO Frans van Houten.

AEX

Het aandeel Philips valt in de smaak bij beleggers sinds de goede kwartaalcijfers bekend werden gemaakt. Het aandeel Philips stond rond het middaguur op een winst van bijna 3 procent en noteert een waarde van 17,52 euro.

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...