FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Uitzendmarkt Europa verzwakt volgens Randstad

Het Nederlandse uitzendconcern Randstad meldt dat het de uitzendmarkt ziet verzwakken en gaat er van uit dat die trend zich ook doorzet in het derde kwartaal van 2012. Dit meldde Randstad bij de presentatie van de kwartaalcijfers donderdagochtend.

Overname Amerikaanse branchegenoot

Het vorige kwartaal zag Randstad de totale omzet met 10 procent stijgen in verglijking met het jaar ervoor. De omzet kwam toen uit op 4,3 miljard euro. De stijging hiervan was te danken aan de overname ruim een jaar geleden van de Amerikaanse branchegenoot SFN. De nettowinst van Randstad kwam uit op 36,5 miljoen euro.

Afname in Europa, VS plust

In Europa constateerde de onderneming een afname van de omzet, terwijl zowel in Noord- als Zuid Amerika en Aziƫ een toename van de omzet was te zien. Volgens Randstad lijkt het er op dat de ontwikkeling in het derde kwartaal iets afneemt wanneer er gekeken wordt naar de resultaten van de eerste helft van juli.

Thuismarkt

In eigen land liep de omzet van het afgelopen kwartaal terug met 3 procent, terwijl dit tot 5 procent minder was in Frankrijk en Duitsland. Opvallend is dat de resultaten in de Verenigde Staten beter zijn. Daar groeide de omzet met 7 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. Sinds de overname van het Amerikaanse SFN haalt Randstad het grootste gedeelte van de omzet daar vandaan. Daarna zijn de landen Frankrijk en Nederland het meest belangrijk voor de detacheerder.

Reorganisatie

Eind vorige maand kondigde Randstad al een reorganisatie aan in Nederland en Duitsland. De onderneming blijft zich focussen op het reduceren en controleren van de kosten. Daarnaast meldde topman Ben Noteboom dat de onderneming winstgevenheid belangrijker vindt dan marktaandeel.

AEX
Het aandeel Randstad wint een klein beetje op de AEX woensdagochtend. Het aandeel kostte rond elf uur 22,86 euro, een stijging van 0,13 procent.

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...