FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Wanneer Bernanke en Draghi spreken…

….roeren de beurzen zich.

Ben Bernanke, voorziter van de Federal Reserve (Fed) kondigde vorige week woensdag geen QE 3 aan, de markten waren een klein beetje teleurgesteld en lieten een kleine daling zien. Afgelopen vrijdagochtend was deze daling al volledig weg en stegen we 1% totdat voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) sprak over de te volgen koers van de centrale bank. Vervolgens gingen we in luttele minuten van 1380 naar 1350. Aan het eind van de rit stonden we alweer rond de 1360 en de futures stonden later op de dag op 1374 punten.

Al met al lijkt het erop dat de beurzen hoe dan ook omhoog willen, als geen QE 3, Als slecht commentaar van Draghi de beurzen niet laten zakken wat dan wel?

We hebben ook de werkloosheidsaanvragen in de V.S. gekregen en dit heeft toch wel de dag verder bepaalt.

OEX

De OEX (S&P 100 Index) is onlangs uitgebroken op de weekgrafiek en heeft een terugtest van de uitbraak gehad, sluiten we de week onder deze lijn is dat negatief.

OEX grafiek

Grafiek belegger Daan Verbeek

Ook de VIX index daalde vrijdag terwijl de indexen ook daalde. Dit betekent dat de daling niet gepaard ging met angst.

Negatieve bewegingen zichtbaar in grafiek. Daan Verbeek, beleggingsadviseur

Ik moet zeggen dat er wel steeds meer grafieken komen die er negatief uitzien, als dat het geval is dan zal dit zich deze week moeten gaan ontvouwen. Voorlopig ziet het er nog positief uit zolang de OEX niet onder de lijn komt uit de grafiek hierboven.

Disney Callspread
De Disney Callspread loopt verder prima rustig door en ben ik aan het kijken naar nieuwe posities, zodra ik actie neem hoort u dit.

Ik wens u allemaal een goede beursdag
 
Daan Verbeek

Deel

Nog geen reacties

Reageren is niet mogelijk.

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...