FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Vlag uit voor Nederlandse economie?

Volledig onverwacht presenteerde vanochtend het CBS een lichte groei van de Nederlandse economie van 0,2%. De groei wordt vooral veroorzaakt door hogere uitgaven bij de overheid en de export, deze steeg maar liefst 3,6%.

Of dit nu een einde van de dubbele dip inhoudt en de vlag voor Nederland uit kan is onzeker. Economen wijzen erop dat de Nederlandse huishoudens de hand op de knip houden en vooral meer sparen. De sterke groei van de export kan een voorloper zijn van een aantrekken van de binnenlandse economie. Deze ontvangt vooral veel tegenwind door de tegenvallende investeringen en toenemende werkeloosheid. Een toename in de export kan ondernemingen weer aanzet geven tot nieuwe investeringen en het aannemen van personeel. Vooralsnog zijn consumenten en ondernemers voorzichtig en onzeker en houden ze beiden de hand op de knip. Een groei van de export kan te maken hebben met de verdere groei van onze Oosterburen van 0.5%. Een afname van het vertrouwen van Duitse beleggers en Analisten is voor Nederland dus een slecht voorteken. Overigens maakte de Duitse en Nederlandse beter dan verwachte cijfers weinig indruk. Juist het verslechterende beeld bood de koers vandaag wat steun. De wal zal het schip keren, hoe eerder we die wal bereiken hoe beter. In dat opzicht heeft ieder nadeel zijn voordeel.

Wall Street gaat een hogere opening tegemoet op basis van deze beter dan verwachte cijfers. Om 14:30 worden verschijnen de detailhandel verkopen. Teleurstellende cijfers kunnen de rally een nieuwe wending geven.

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...