FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Matte dag op de beurs

De AEX opende vanochtend zoals verwacht lager maar herstelde zich enigszins in de loop van de ochtend, overigens op hele lage omzetten. De markt is nu heel rustig, er zijn weinig handelaren nog actief, iedereen geniet nu kennelijk van het heerlijke weer. Of dit ook een gunstige voorspelling is voor het financieel klimaat is maar af te wachten. Griekenland liet van zich horen en gaf aan twee jaar langer over haar aflossingen te willen doen. Oa. schulden van het IMF zouden later moeten worden afgelost om het land wat meer lucht te geven. Voor Duitsland komt dit verhaal niet onverwacht, uiteraard zal Duitsland nakoming van de Griekse verplichtingen verwachten. Dat Griekenland niet aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen, en dus meer tijd nodig zal hebben, is voor iedereen wel duidelijk.
De motor van Europa, Duitsland, heeft gisteren al een opsteker gegeven aan de koersen in Europa en zorgde ook vandaag weer voor een positief beeld. De 30 DAX genoteerde bedrijven hebben een record omzet laten zien. De crisis is Duitsland kennelijk voorbij gegaan. Duitsland zelf houdt echter rekening met een afkoeling van haar eigen economie en verwacht dat de effecten in het najaar merkbaar zullen worden. Een afname van de vraag in Zuid Europa kon gecompenseerd worden door de sterke groei in Latijns Amerika en Azie. Ook in Azie begint de economie haperingen te vertonen en een van de eerste landen die dat zullen merken is juist Duitsland. Beleggers hebben in de rally van de afgelopen weken volop geprofiteerd van de relatieve rust rondom Griekenland en Azie. Dat het probleem nu definitief is opgelost, geloven maar weinigen. Wordt vervolgd dus…

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...