FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Lagere opening Aex, export daalt in Japan

Europese beurzen zullen vandaag lager openen. De AEX met ca. 2 punten. De futures geven een lagere opening aan op basis van de lagere slotstanden in Azie en op Wall Street gisteravond.
In Amsterdam was de stemming gisteren nog positief, er wordt verwacht dat er verder wordt gewerkt aan een oplossing voor de Eurocrisis. Notulen van de FED zullen vandaag de stemming bepalen.
De Griekse premier Samaras liet vandaag doorschemeren meer tijd te willen voor zijn hervorming en bezuinigingsplannen. Deze zijn niet haalbaar in het vastgelegde tijdsschema, hij heeft 2 jaar extra nodig. Dit verzoek heeft hij reeds eerder gedaan, maar nu herhaald hij dat.
Bierbrouwer Heineken kwam met lager dan verwachte winstcijfers over het eerste halfjaar. Voor het hele jaar worden gelijke winsten verwacht.
De Euro crisis wordt nu ook gevoeld in Japan waar de export met 8,1% terugviel. Het tempo waarmee de export terugvalt naar landen als Zuid Korea en Taiwan, naast Europa, zijn zeer opvallend. De terugval is groter en sneller dan verwacht en wordt niet opgevangen door een binnenlandse groei in China van slechts 1%. Overduidelijk begint de Euro crisis ook in dit werelddeel grote gevolgen te krijgen.

Deel

Gerelateerde artikelen

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...