FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

AEX 0.8% hoger, Wall Street licht in de plus

Op een rustige handelsdag lag de AEX er vandaag zeer rustig bij. Aanvankelijk werd geopend met een klein verlies, maar dat werd al snel goed gemaakt nadat Angela Merkel aangaf dat volgens haar de crisis aan haar einde is, ze verwacht nog wel dat Spanje en Portugal bij het noodfonds om (meer) hulp moeten vragen.
De IFO index in Duitsland stelde iets teleur, deze was wat harder gedaald dan verwacht. Het ondernemersvertrouwen in Duitsland loopt al een poosje terug en geeft aan dat Duitse ondernemers ook verwachten dat de Duitse economie zal vertragen. Dit past in het recente negatieve macro economische nieuws.
Eind deze week wordt in Jackson Hole wellicht duidelijk of er een QE3 gaat komen. Men verwacht dat wellicht eerst de werkeloosheid verder moet oplopen, wil Bernanke deze maatregel inzetten. Dit zou nog wel eens kunnen tegenvallen, gezien de groeiende beurskoersen is al een voorschot genomen op een mogelijk besluit. Als deze uitblijft zouden bij hogere omzetten, de koersen nog wel eens flink kunnen reageren.

Deel

Nog geen reacties

Reageren is niet mogelijk.

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...