FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Europese beurzen in de min

De Europese beurzen openen vandaag naar verwachting lager in afwachting van wat de FED in Jackson Hole zal aangeven. De markt hoopt dat QE3 er nu eindelijk zal komen en heeft de afgelopen weken hier al wat voorschot opgenomen. De statistieken geven aan dat bij QE1 en QE2 het enige duidelijke effect stijgende beurskoersen zijn geweest. Het directe effect op de kapitaalmarkt is onduidelijk. Voor beleggers betekent dit dus goed nieuws en een mooi instapmoment zodra er tot QE3 besloten wordt. Zodra dit niet wordt besloten, kunnen de koersen nog wel eens een paar procent dalen.
In Europa zet de ECB haar plannen door met betrekking tot een opkoop programma voor staatsobligaties. Op deze wijze wil het ECB een plafond instellen op de rentes van met name Spanje en Italie, om te voorkomen dat deze te ver oplopen.
Op Wall Street behaalde Apple haar all-time-high dankzij haar overwinning op rivaal Samsung. De koers steeg uiteindelijk met 1,9%. Dezelfde uitspraak betekende een enorme koersdaling voor Samsung maar ook voor andere rivalen van Apple zoals Google. De Dow sloot uiteindelijk 0.3% lager en de Nasdaq 0.1%.
Japan heeft haar groeidoelstellingen voor volgend jaar verlaagd. De Japanse export staat onder druk door afnemende vraag in Europa en China. Met name China is hierbij opvallend omdat in China sprake is van overcapaciteit en een dalende vraag. Dit is gevoelig voor Japan maar ook voor China zelf. Het is goed mogelijk dat China komt met een stimulering door de rentetarieven te verlagen om te voorkomen dat haar economie verder afkoelt.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...