FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

AEX opent in mineur

Vandaag zullen de Europese beurzen lager openen. De beurzen volgen hiermee het beeld uit Azie waar de beurzen stevige correcties laten zien. Beleggers zijn er steeds minder van overtuigd dat Bernanke vrijdag QE3 zal aankondigen. De markt heeft al een voorschot genomen op een eventuele kapitaal verruiming in de VS. Deze significante groei op kleine omzetten kan snel omslaan op het moment dat de verwachting niet waar wordt gemaakt.
Gisteren werd bekend dat de economie in de VS met 1,7% is gegroeid. Deze herziening was conform de verwachtingen en een verhoging ten opzichte van het vorige cijfers van 1,5%. Zowel de export als de binnenlandse vraag namen toe. Ook de huizenverkopen stegen beter dan verwacht. Dit positieve nieuws zorgde voor een kleine plus in Wall Street. Bij beleggers is positief nieuws in deze fase juist negatief nieuws omdat Bernanke hierdoor juist kan afzien van steunmaatregelen.
Grontmij maakt verder bekend dat zowel haar winst als omzet in het tweede kwartaal gedaald zijn. De hervormingen zullen pas in het volgende kwartaal effect op de cijfers hebben.
Verder heeft ING succesvol haar dochter ING Direct Canada kunnen verkopen voor 2,5 miljard Euro. Daarmee kan ING haar kapitaal positie versterken met ruim een miljard Euro winst na belasting.
De omzetten zijn nog altijd erg laag, iedereen is in afwachting van wat vrijdag gebeurt in Jackson Hole. Als Bernanke daar een positief besluit neemt, kan de beurs, die technisch een goed beeld laat zien, best nog flink stijgen. Veel van deze stijging is echter een voorschot geweest op QE3 en op oplossingen voor de Eurocrisis. Veel beleggers hebben hun short posities gesloten op de harde woorden van Draghi. Dat gaf de markt vleugels. Indien beide niet blijken te komen, kan de beurs weer snel terugvallen naar zijn oude lows. Morgen wordt in ieder geval meer duidelijk.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...