FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Bernanke kondigt geen QE3, hoop blijft

Vandaag heeft Bernanke geen QE3 aangekondigd. In zijn toespraak belicht hij het succes van QE1 en QE2 en beargumenteert hij dat dit niet heeft geleid to de negatieve effecten zoals een hogere inflatie. Het drukken van geld is dus volgens Bernanke een riskante maar effectieve methode om bedrijven goedkoop geld te geven en daardoor deze bedrijven weer te laten investeren. Het uiteindelijke doel is dat deze weer mensen aannemen. Volgens Bernanke is dit nu ook juist de zwakke schakel in de economie. Ondanks dat de recente cijfers juist een lichte verbetering laten zien, trekt de arbeidsmarkt zich daar onvoldoende aan op. Deze is zeker 2 punten te laag.
Bernanke houdt zijn kaarten dus nog tegen de borst maar laat wel heel duidelijk blijken dat hij gelooft in een goed effect van QE3 maar dat het juiste moment nu nog niet is aangebroken.
“Hope dies last”, en met de belovende woorden van Bernanke is de kans ook groot dat QE3 er komt. De beurzen reageerden volatiel door vooraf hard te stijgen, daarna hard te dalen en – op de belovende woorden – zich weer wat te herstellen.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...