FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Vlakke opening Amsterdamse beurs

In Amsterdam gaat de beurs vlak van start. Na een stijging van 0.8% gisteren, zal de beurs vandaag voorzichtig afwachten op de belangrijke beleidsvergadering van de ECB op donderdag.
Moody’s heeft bekend gemaakt de vooruitzichten voor de EU te verlagen van stabiel naar negatief. De Triple A status van de EU is afhankelijk van de sterkste staten, in dit geval Duitsland, UK, Nederland, Finland en Oostenrijk. Nu deze vooruitzichten minder zijn, daalt daardoor automatisch ook het vooruitzicht voor de EU als geheel.
Draghi verdedigde gisteren weer eens zijn visie op het ECB opkoop programma. Naar zijn mening past het binnen de bevoegdheid van de ECB om staatsleningen met een looptijd tot 3 jaar op te kopen. Met name Duitsland is tegenstander van dit beleid. Draghi wil hierdoor te grote verschillen in rente tussen landen tegengaan.
De beurzen in de VS waren gisteren gesloten ivm Labor Day. In Azie lieten de beurzen kleine verliezen zien met uitzondering van Tokio die zich wat herstelde van het verlies van de maandag.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...