FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Draghi zet de geldpers aan, euforie op beurzen

Gisteren heeft Draghi aangekondigd een onbeperkt opkoop programma te starten voor obligaties die te ver oplopen van landen die voldoen aan de bezuinigingsregels van de EU en IMF. De zeer strikte voorwaarden bleven uit. Wel wordt de IMF betrokken bij dit proces. Pas als aan alle voorwaarden is voldaan, zal Draghi steun verlenen.
In Duitsland is grote kritiek op dit beleid. Nu kunnen de Grieken, Spanjaarden en Italianen in hun grote kantoren weer rustig een sigaartje opsteken zonder harde maatregelen te moeten nemen. De hoge rente werkt dwingend en nu wordt juist dit dwangmiddel weggenomen. Toch is het wel een oplossing voor deze landen omdat zonder dergelijk ondersteunend beleid, kan de rente verder oplopen en worden bezuinigingen daarmee ongedaan gemaakt.
De beurzen staan weer op hun toppen. De AEX op het hoogste punt van een jaar en de S&P zelfs op het hoogste punt sinds 2008.
Vandaag zal de AEX vlak beginnen. Na de enorme winsten van gisteren, nemen beleggers nu eerst pas op de plaats. Vandaag worden nieuwe arbeidsdata in de VS bekend gemaakt, als dat meevalt, is er weer ruimte voor verdere stijging
Technisch staan de beurzen en nu goed voor, de dalende tendens is gebroken. Deze technische data is echter opgebouwd op veel hoop op stimulering van de ECB en FED.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...