FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

AEX opent onveranderd, spannende week voor de boeg

Na de enorme koerswinsten van afgelopen week, houden beleggers hun kruit nog even droog voor later deze week. Negatief nieuws kwam uit China waar bleek dat de import is gedaald met 2,5% en de export minder dan verwacht is gestegen. Deze cijfers stellen teleur. Met name Japan voelt deze klappen in haar economie en kan minder afzetten richting China.
Ook President Hollande heeft gisteren bekend gemaakt dat de Franse groei volgend jaar lager zal zijn dan eerder verwacht. Deze negatieve bijstelling is een tegenvaller voor de president die 4 maanden in het zadel zit en waarbij juist groei het toverwoord in de campagne was. Hollande heeft een nieuwe belastingmaatregel aangekondigd, een rijkentax waardoor alle rijken met een inkomen van meer dan een miljoen Euro maar liefst 75% belasting gaan betalen over dat bedrag. De rijkste Fransman Bernard Arnault heeft aangekondigd de Belgische nationaliteit (mede) aan te vragen. Dit zou niets met deze wetgeving te maken hebben toch is het zeer waarschijnlijk dat dit wel een rol speelt. Veel andere miljonairs hebben zich als fiscaal vluchteling al gemeld in met name Zwitserland. Het is maar zeer de vraag of deze belasting een positieve of juist een negatieve uitwerking op de schatkist zal hebben. Zwitserse banken hebben aangegeven record bedragen uit Frankrijk te ontvangen, een miljonairsrun richting Zurich te zien. Als al deze miljonairs straks geen belasting meer betalen, is Hollande juist verder van huis, een maatregel die moeilijk weer omkeerbaar is.
Merkel heeft deze week een pro-Grieks geluid laten horen door aan te geven open te staan voor meer bewegingsruimte voor Griekenland. Ook heeft Merkel laten blijken voorstander te zijn van het aankoop plan van Draghi, in tegenstelling met Bundesbank president Jens Weidmann. Deze verwacht dat door het aanzetten van de geldpers de inflatie zal stijgen, en dat is slecht voor Duitsland.
Later deze week spreekt het Duitse grondwettelijk hof zich uit over het ESM verdrag. Verwacht wordt dat deze uitspraak positief zal zijn en de laatste barrière geslecht zal worden voor het ESM.
Donderdag zal de FED naar verwachting steunmaatregelen bekend maken. Na de tegenvallende werkgelegenheid cijfers is nu het momentum aangebroken waar Ben Bernanke op heeft gewacht. Voor President Barack Obama zijn slechte werkgelegenheidcijfers ook funest voor zijn campagne. De republikeinen zijn dan ook geen voorstander van een derde QE.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...