FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Hogere opening dankzij FED actie

De FED heeft gisteren besloten om de Amerikaanse economie te ondersteunen door verder kortlopende obligaties op te kopen. Alhoewel de aangekondigde actie kleiner is dan verwacht, heeft deze geen maximale voorwaarden en kan de FED dus doorgaan met het maandelijks aankopen van kortlopende obligaties ter waarde van 50 miljard. Daarmee ondersteund de FED de bouw en industrie. Dat zijn exact de sectoren waar de groei vandaan moet komen om de werkeloosheid te laten dalen.
Een bijkomend nadeel is dat de inflatie zal stijgen, zo is de angst. Daarmee stijgen in de regel een aandelen koersen. De aandelenmarkten reageerden dan ook verheugd om dit nieuws en maakten winsten tussen 1 en 2% in de VS en Azië en vandaag ook in Europa.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...