FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Beurs doet stapje terug

De AEX doet vandaag weer een stapje terug op basis van de grote verliezen vandaag in Azië. Met name de Nikkei is vandaag fors lager gesloten op basis van een 6% lagere export. De Europese crisis is goed merkbaar in de exporterende Aziatische landen, zowel Japan als ook China. Deze beïnvloeden elkaar ook weer negatief.
In Nederland kwam het CBS met iets verbeterde consumenten vertrouwen cijfers. Nederlanders zijn weer iets minder somber geworden. Verder bleek dat de werkloosheidscijfer, met name de jeugdwerkloosheid, verder is toegenomen.
In Duitsland is de inflatie hoger dan verwacht. Dit ligt gevoelig bij onze Oosterburen omdat die erg tegen het beleid van Draghi is om meer Euro’s te drukken en daarmee Zuid Europees staatspapier op te kopen. De angst van een hogere inflatie blijkt hierdoor bewaarheid te worden. De lage rente wakkert verder ook een hogere inflatie aan. Veel Nederlandse beleggers doen het nu wat rustiger aan en nemen wat winsten na de rally van de afgelopen weken.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...