FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Hoezo is er een stijging? En de ergernissen van een week.

Mooi dat er weer een oplossing is voor de schuldencrisis. Of is het alweer lente in Griekenland? Althans zo interpreteer ik de huidige koersbewegingen. Ik heb het economisch nieuws niet gevolgd want dat heeft toch geen zin. De Ouzopy beweging heeft ons in de greep, dat is mijn samenvoeging van de richtingloze occupy beweging, de Utopie dat de regeringsleiders de crisis gaan bezweren en dat Ouzo een van de weinige export producten is van de Grieken.

Ook zijn volgens mij de politici niet in staat of beter gezegd ze worden niet gehinderd door enige kennis van zaken om tot een oplossing te komen. Geen van de leiders heeft volgens mij maar iets gedaan met een studie Economie en zij beslissen over het geld en onze economische toekomst. In deze geweldige wereld leven we dus. Dus voor een volgend kleuradvies voor mijn huis bel ik even met het blindeninstituut voor een verb(l)indend kleur advies….

Ook zag ik bij toeval dat het ECB, omdat het zo goed gaat, de rente met 0.25 punt heeft verlaagd. Want ze hebben heeeeeeeel goed en lang gekeken naar de positieve stimulans van zo’n beslissing in Japan. Want die zijn er tenslotte weer volledig economisch bovenop gekomen toen de centrale bank daar de rente keer op keer heeft verlaagd.

En het is natuurlijk heel mooi dat we in een democratie leven en dat de rente door een “onafhankelijk” instituut (de ECB en FED) worden vastgelegd. Marx had het niet beter kunnen bedenken.

Daarnaast is het mooi dat we met zijn allen naar de democratische Amerika kijken. Het land van schaamteloze onderdrukking van andersdenkenden. Daarom botert het ook zo goed tussen de Democraten en Republikeinen. En ook daar wordt het land door het geld geregeerd. Nee ik ben er ook niet vies van, want ik ben liever ook rijk en gelukkig maar dat ter zijde.

Heeft u daar laatst nog van een aanklacht tegen een bank gehoord? Dus als er bijvoorbeeld 60 miljard verdwijnt door een meneer genaamd Madov komt er niet eens een fatsoenlijke rechtzaak. Want de waarheid zou toch maar eens op tafel komen dat alle banken het hebben geweten, foei, dat zou toch wel een hele foute gedachte zijn. Of erger nog er volop aan hebben meegewerkt. Dat durf je als regering niet ter sprake brengen want je gaat niet je (geld) dealer aanklagen als je daarvan financieel afhankelijk bent. Want wie koopt anders je eigen papieren staatsschuld op? Daar hadden we toch een naam voor, was dat niet …. Junk-Bonds…zal niet zolang meer duren voordat veel staatsleningen net zo duur zullen zijn als inderdaad Junk-Bonds….

Brengt dat ons tot het heden. Onze eigen DNB voorzitter doet een goed woordje voor het beperken van de hypotheekaftrek. Eindelijk iemand die het een beetje begrijpt want hij zegt dat wij met zijn allen de prijsstijgingen in het onroerendgoed zelf hebben gefinancierd door goedkope leningen, inderdaad u heeft uw eigen prijsstijging gefinancierd, knap staaltje werk!. Een Piramidespel is er niets bij. Natuurlijk is de NVM dan witheet, want wiens brood men eet diens woord men spreekt. Maar aangezien de huizenmarkt een redelijke stimulator is van de economie ligt deze ook deels op zijn gat.

De geldberg die in staatsschulden werd gestoken vloeit nu langzaam richting de aandelen en andere private equities. Dus daar zien we de koersen oplopen tegen beter weten in. Voor zolang het duurt. Nu wordt de markt geregeerd door het nieuws. Maar ik heb eens naar de lijntjes binnen Fibonacci gekeken en eerlijk gezegd geeft dat geen positief beeld en dan druk ik mij redelijk eufemistisch uit. De Bounce op 256.2 heb ik op 1 tiende, weken van te voren aangegeven dus die lijntjes van mijn computer die kloppen wel redelijk. Lijntjes zien is 1 er mee handelen is 2.

Momenteel gaat de markt razendsnel heen en weer. Ben je een SMS bericht aan het typen is de koers tijdens het typen en klaarzetten van het bericht al bijna bij zijn profit point. De markt wordt momenteel geregeerd door het Euro nieuws, waarbij ik niet de illusie heb dat er een oplossing komt alleen wordt de steeds groter wordende hoop stront steeds een stukje verder geschoven totdat de hoop boven op ons omvalt.
Hans Schotema, nog steeds happy en tradend!

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...