FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Wat nog te geloven?

Als we de beurzen nu mogen geloven gaan we gouden tijden tegemoet. Eindelijk zijn we uit de crisis en kunnen alleen maar omhoog. Gelukkig worden bijna alle schulden kwijtgescholden of worden niet terug betaald. Met andere woorden het gaat goed met ons….

Heb ik dit zien aankomen, als ik eerlijk ben niet, achteraf zoals bijna al het “nieuws” wat we horen zou ik het kunnen gaan proberen uit te leggen. Of toch maar niet? Want als ik het deze keer ga uitleggen ga ik me misschien op glad ijs begeven.

Maar misschien zijn dit een leuke “nieuws” items die volop doodgezwegen worden. Om de moed erin te houden.

  • Nog steeds 1,2 miljard$ aan gelden zoek bij het faillissement van MF Global
  • Bij Griekse staatsleningen worden bepalingen achteraf gewijzigd, maakt je als land erg geloofwaardig
  • CDS of te wel Credit Default Swaps, of te wel verzekering van je Griekse staatsleningen zijn waardeloos, want 75% afschrijving wordt niet gezien als bankroet zijn van een land. (heeft u een teiltje voor me…). Maar wat is nieuw u betaald een verzekeringspremie en als er uitgekeerd moet worden is men niet thuis.

Momenteel geeft de Amerikaanse regering 4 miljard per week uit aan rente kosten, geen wonder dat men zo graag de rente laag houdt, er wordt verteld dat het is om de economie te stimuleren….echter in 2016 zijn de rente kosten al 10 Miljard per week! En in 2022 is dit opgelopen tot 22 miljard…en dit allemaal met huidige gelijkblijvende lage rente…

Het positieve van bovenstaand is dat geld gaat verschuiven van Bonds naar aandelen. Dit is voor mij een van de weinige verklaringen waarom de beurzen over een breed front stijgen.
Moet ik dit allemaal weten…nee eigenlijk niet maar soms is wat extra bagage geen overbodige luxe. Want een enkeling of misschien velen zijn het failliet van ArgentiniĆ« alweer vergeten en alle daar opgetreden lokale problemen. Is ver van mijn bedshow zult u misschien denken om zelf maar rustig te blijven slapen. Het zal nog wel even “goed” gaan maar we gaan een rekening krijgen. Tot die tijd dood ik mijn tijd met het maken en exploiteren van systemen. Deze laat ik zoveel mogelijk hun gang gaan en grijp in als ik denk dat kan niet, in. En dan alleen om de drawdowns minimaal te houden.

Ook ben ik bezig een deel van de geautomatiseerde systemen korter te laten lopen qua trade, liever meerdere kleine stapjes, want die ene grote volatiele beweging hebben we meestal toch niet dus waarom daarop speculeren.Happy trading en blijven lachen.
Hans Schotema

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...