FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Koersen onder druk door winstwaarschuwingen

In navolging van de forse verliezen in Wall Street en Aziƫ, zijn de beurzen in Europa vandaag met verlies geopend. Caterpillar gaf gisteren een winstwaarschuwing en verlaagde haar prognoses. Over het algemeen bestaat de angst dat de winsten van bedrijven nu toch onder druk komen te staan door de perikelen in Europa. De bedrijven hebben tot nu toe hun winstgevendheid redelijk weten te behouden, ondanks het lagere consumentenvertrouwen in 2012 voornamelijk door kostenbesparingen. Nu sijpelen deze effecten door in de winstcijfers van bedrijven en vormt dit een bedreiging voor verdere winstgevendheid en staan dus de koersen onder druk. Veel partijen stellen hun winsten van de zomer nu veilig en zijn nu voorzichtig. Een afwachtende rol is wordt verder aangehouden vanwege het uitblijven van een hulpaanvraag vanuit Spanje. Het uitblijven van deze hulpaanvraag heeft een verhogend effect op de kort lopende rentes van Spaans schuldpapier. Een slotkoers onder de 331 zal een verder verkoopsignaal zijn.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...