FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Lichte stijging AEX dankzij Philips

Tegen de verwachtingen in presteert de AEX vandaag beter dan verwacht. Met name Philips trekt de index uit het slop. De sterke kwartaalcijfers geven een duidelijk verbeterd beeld van het bedrijf dan een jaar geleden. Afgelopen vrijdag daalde de beurzen wereldwijd nog sterk, het macro-economisch beeld is nog uitermate zwak. Zo bleek vanochtend dat Duitsland verwacht dat het een aanzienlijke groeivertraging in haar export en economische productie te zien zal krijgen. De grootste economie van Europa gaat nu dus ook zelf de gevolgen voelen van de crisis. Nu ook de economische productiviteit bij onze oosterburen sterk dreigt af te nemen, is het voor de Nederlandse exportcijfers te verwachten dat deze qua groei negatief bijgesteld kunnen worden. Ook in Azie is men negatief, met name door de zeer slechte exportcijfers van Japan die maar liefst 10% lager liggen tov. een jaar geleden. Dit komt door een veelvoud aan factoren, zoals de groeivertraging in China, de malaise in Europa en natuurlijk ook de kopersstaking in China.
Economen verwachten dat het beeld van de aanstaande kwartaalcijfers merkbaar zwakker zal zijn, op basis van slechtere cijfers, zal de beurs moeten dalen. Of dat zal gebeuren, moeten we afwachten.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...