FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Vlakke opening AEX

De AEX zal vandaag vlak tot iets hoger openen. De beurzen zijn nu in afwachting van wat met name met Spanje gaat gebeuren. Tot op heden heeft deze geen gebruik gemaakt van de financiële reserves die door Europa zijn gegeven ter ondersteuning van haar banken en zwakke regio’s.
Volgens Moody’s is de flexibiliteit van KPN om verder haar kosten te beperken en zich zo aan te passen aan de lagere omzetten, nu echt voorbij. Dat betekent dat de winst, zoals duidelijk werd in de laatste 3 kwartalen, zich nu negatief zal gaan ontwikkelen. De koers van KPN beweegt zich al een jaar negatief tov. de koers van AEX en heeft niet kunnen profiteren van de recente rally op de beurs.
Ook Randstad maakt lagere resultaten bekend, volgens Randstad komen deze zwakke cijfers met name door de zwakke economie in Europa. Randstad is altijd een betrouwbare graadmeter voor de economische situatie.
Unilever laat wel hele mooie groeicijfers zien, met name in opkomende markten. Een organische groei van 10% is heel aanzienlijk voor een groot bedrijf als Unilever. Met name in Zuid Amerika en Azië zit veel muziek in de cijfers.
Gisteren werd ook bekend dat de huizenmarkt in de VS toch echt over haar diepte punt heen is, er is een toename te zien van nieuwbouw woningen naast verkochte woningen.
Facebook maakte een sprong van 19% in waarde op de beurs doordat de advertentie inkomsten namelijk wat meevielen. Dit was met name het zwakke punt van Facebook, nu dat juist meevalt, kan Facebook rekenen op wat meer belangstelling. De koers is na de introductie echter gedaan van 38 naar 23 procent, ruim de helft er dus af.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...