FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Appeltje voor de dorst?

Indien u in 2008 uw aandelen in de AEX had verkocht en uw belang in een bedrijf als Apple flink had vergroot, had uw portefeuille er nu heel anders bij gestaan.

Koersexplosie Apple vs. AEX

Met de kennis van nu, kan iedereen in zien dat Apple een hele goede investering was in een heel donker beleggersklimaat, een lichtpuntje in een flinke onweersbui.
Apple heeft veel kunnen profiteren van haar pioniersbonus. Een bedrijf dat als eerste een nieuwe markt betreedt, heeft daar altijd het meeste voordeel aan.
Vandaag heeft Windows, de grote afwezige in de tablet markt, een grote entree gedaan. Windows is vastberaden om een groot marktaandeel te veroveren en windows heeft hier ook alle papieren voor. Zo kan windows een platform leveren voor allerlei hardware, tablets en desktops. Met haar touchscreen monitoren, heeft Windows er weer een sterke troef bij. Apple zit inmiddels in een keiharde strijd verwikkeld met haar grootste concurrent Samsung om de rechten in diverse landen, af en toe wint Samsung, dan weer Apple, maar altijd de beide advocaten. Waar er 2 honden vechten om een been, gaat de derde er mee heen… Zou Windows deze derde kunnen zijn?

Zoals geschreven was u spekkoper geweest indien u in 2008 een groter aandeel in Apple genomen had. Naar onze mening is nu de tijd gekomen om juist dat aandeel te verzilveren. De groeiprognoses van Apple zijn, als grootste beursgenoteerde onderneming ter wereld, bewaarheid geworden. Apple heeft het plafond bereikt en andere concurrenten hebben zich in de lucratieve markt gemengd waar Apple haar positie aan te danken heeft.

Wilt u weten hoe u altijd kunt profiteren van de beurs? Schrijf u dan in op de nieuwsbrief van Financieelbeursnieuws.nl

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...