FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Oude en nieuwe zorgen op de beurzen

Zorgen over Griekenland en Spanje doemen weer op. Met name Griekenland zorgt voor veel oud zeer. Het plan om de bezuinigingen over 2 extra jaren te spreiden, zorgt voor een extra behoefte aan kapitaal. Dat kapitaal wil Europa niet meer leveren. Het Europese electoraat heeft geen animo om de Grieken nu weer verder te helpen. Het IMF hamert er op dat er voor Griekenland geen alternatieven zijn. Als Griekenland zelf dat geld moet leveren, worden de bezuinigingen zo zwaar dat het de economie voor vele jaren de nek wordt omgedraaid.
Ook Spanje zorgt voor aanhoudende onzekerheid. In Spanje is juist het uitblijven van een hulpvraag de oorsprong van de onzekerheid. Het EFSF noodfonds heeft geld geparkeerd staan voor Spanje. Maar Spanje heeft nog altijd geen officieel verzoek ingediend en kan nog altijd zelf voor de nodige financiele middelen zorgen ter financiering, dat klink positief maar dat is het niet. De markten wachten juist op deze aanvraag zodat daardoor de mogelijkheid ontstaat om beter inzicht te krijgen in de exacte omvang van deze probleem schulden en zodat hierdoor ook harde afspraken worden gemaakt over het terugdringen er van. Nu is het maar de vraag of deze maatregelen ook daadwerkelijk getroffen worden.
Als laatste zorgt de grootste economie ter wereld voor beroering. De Fiscal Cliff dreigt ervoor te zorgen dat voor volgend jaar de Amerikaanse economie in een recessie zal belanden. Vriend en vijand zijn het er over eens dat er waarschijnlijk een oplossing wordt gevonden. In die oplossing zullen de hoogste inkomen in de VS meer belasting gaan betalen. Indien het daadwerkelijk tot een Fiscal Cliff en recessie zou komen, zou dat grote gevolgen hebben voor de wereld economie en de beurs. De aandelen markten zien een dergelijke desastreuze ontwikkeling niet gebeuren en reageren daar dan ook nog maar heel gematigd op.
Voor vandaag zal de beurs een stapje terug doen. Zowel Griekenland, Spanje als de VS kunnen echter relatief snel tot een oplossing komen, als die er aan komt, zou een tweede rally goed mogelijk kunnen worden.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...