FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Europees optimisme over Amerikaanse Cliff

Europa was vandaag onverdeeld optimistisch over de Fiscal Cliff. Europese beleggers hadden er al moeite mee te geloven dat de Amerikanen daadwerkelijk via de Fiscal Cliff hun eigen economische herstel zouden ombrengen. Obama had aangegeven dat er goede voortgang was geboekt en dat hij ervan overtuigd is dat voor kerst het probleem gereduceerd zal zijn. Een kerstcadeautje van Obama dus. Voor Europa het startsignaal voor een mooie eindejaarsrally. Natuurlijk waren de republikeinen het met deze retoriek niet eens. Er zijn geen vorderingen geboekt, slechts een telefoongesprek van 15 minuten. De republikeinen en democraten houden elkaar in een houdgreep en spelen een gevaarlijk spelletje met als inzet hun eigen economie. Niet alleen afspraken over belastingen maar ook de verhoging van de staatsschuldplafond moeten besproken worden. Dat zal nog een lange tijd duren. Het huidige optimisme is dus ongegrond. Deze Cliff is dieper dan Europa denkt. Of morgen de huidige standen behouden kunnen worden is maar de vraag.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiƫn en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...