FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Waarop letten bij het selecteren van een broker?

Brokers verschillen onderling nogal. Bij een broker kan je in effecten handelen, denk hierbij aan aandelen, obligaties, valuta’s maar ook aan derivaten zoals sprinters en CFD’s. In dit artikel behandelen we enkele criteria die u kunt gebruiken bij het selecteren van een geschikte broker.

Soorten brokers

Alvorens we ingaan op enkele criteria die u kunt gebruiken voor het selecteren van een broker zullen we even bekijken wat voor soorten brokers er nu eigenlijk zijn. Ten eerste hebben we de meest traditionele brokers alwaar u via een effectenrekening kunt handelen in bijvoorbeeld aandelen. Dit is mogelijk bij de grote banken zoals ING, ABN Amro en Fortis maar ook bij partijen als Lynx en de BinckBank.

Daarnaast hebben we ook de modernere brokers. Bij de modernere brokers handelt u niet fysiek in aandelen en obligaties; nee u handelt daar in contracten die betrekking hebben op de onderliggende waarde van het effect. Enkele bekende brokers in deze sectie zijn het betrouwbare Plus 500 en Markets.com.

Bij het selecteren van een broker en type broker is het verstandig om rekening te houden met enkele criteria die de aantrekkelijkheid van een broker bepalen.

Kwaliteit van de broker

De kwaliteit van de broker wordt grotendeels bepaald door uw eigen opvattingen, maar er zijn wel enkele criteria die u kunt gebruiken bij het selecteren van een broker.

Eén belangrijk criterium is vanzelfsprekend de prijs van de broker. Traditionele brokers rekenen vaak een vast bedrag per order terwijl de nieuwe brokers vaak relatieve kosten rekenen. Afhankelijk van de grootte van de order die u plaatst is het één of het ander aantrekkelijker.

Een ander belangrijk criterium is de kwaliteit van de broker. De kwaliteit van de broker kan zich op allerlei manieren uiten, en bovendien zijn bepaalde kwaliteitscriteria voor de één belangrijker dan voor de ander. Toch zijn bepaalde kwaliteitskenmerken voor iedereen van belang: denk hierbij aan de snelheid waarbinnen orders worden uitgevoerd, de kwaliteit van de geboden ondersteuning en de ondersteuning voor beginners.

Deel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...