• FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

    Naast real time AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

  • Beurstips en beleggingsadviezen

    Meldt u zich hier aan voor de laatste beurstips en beleggingsadviezen van onze beursanalisten en beleggingsadviseurs.

FBN Poll - uw opinie

Eurocrisis nog niet voorbij.

Wisselt u Euro's om in andere valuta's?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...

Aperam

Aperam is een staalbedrijf die in 2010 ontstaan is nadat er een splitsing had plaats gevonden bij ArcelorMittal.

Het bedrijf is de op vijf na grootste staalproducent ter wereld en heeft in totaal zes fabrieken verspreid over twee continenten. Te weten : Belgie, Frankrijk en Brazilie.

Aperam is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam – AEX, Luxemburg en Parijs. De notering kwam in januari 2011 tot stand. De ondernemersfamilie Mittal heeft 40,8% van de aandelen in bezit. Daarnaast heeft de staat Luxemburg ook een bezit in het bedrijf. Namelijk ; 2,5%.

Begin 2012 sprak topman Philippe Darmayan erover dat Aperam een nettowinst over 2012 verwacht, nadat het voorgaande jaar een nettoverlies moest incasseren. Om de belangrijke kostenbesparingen verder door te voeren heeft het bedrijf de overcapaciteit verder terug weten te schroeven. Op die manier kan Aperam de doelen, die voor 2013 voor ogen staan, makkelijker realiseren.

Real-time AEX koersinformatie