FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

ArcelorMittal

Het staalconcern ArcelorMittal onstond in 2006 na een fusie tussen Arcelor en Mittal steel. Op die manier onstond er de grootste staalproducent ter wereld. Op dit moment zijn er ongeveer 315.000 medewerkers werkzaam voor de staalgigant in ruim 60 vestigingen verspreid over 27 landen.

Het hoofdkantoor is tegenwoordig gevestigd in Luxemburg en heeft tevens een kantoor in London waar de eigenaar en bestuurder Lakshmi Mittal ook woont. De familie Mittal heeft ruim 40% van de aandelen in bezit.

De grootste staalproducent ter wereld staat genoteerd aan de AEX.

Arcelor

In 2002 onstond er het bedrijf Arcelor na een fusie van de Franse staalproducent Usinor, het Spaanse Aceralia en het Luxemburgse ARBED. Ondanks de versterking onder de naam Arcelor lukt het niet om de grootste staalproducent ter wereld te worden. Het bedrijf moest zich achter Mittal Steel dulden. Het hoofdkantoor was in Luxemburg gevestigd en de uit Frankrijk afkomstige Guy Dollé leidde het concern.

Mittal Steel

In 1971 nam Mohan Mittal een kleine staalfabriek over. In die periode studeerde zijn zoon Lakshmi Niwas Mittal bedrijfskunde. Na zijn studie kwam hij werken in het bedrijf van zijn vader. Lakshmi kreeg de opdracht om een staalfabriek in Indonesie te saneren. Omdat dit bijzonder goed slaagde werd de strategie verlegd naar het opkopen van kwakkelende staalondernemingen en deze gezond te maken en te integreren in Mittal Steel.

Hierdoor onstond er een gestage groei van de onderneming en groeide dit uit tot een belangrijke speler in India en regio. Al voordat Mittal Steel en Arcelor fuseerden in 2006, groeide het bedrijf en kocht ondernemingen op in vele landen op praktisch alle continenten.

 

ArcelorMittal activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

De activiteiten van ArcelorMittal zijn divers maar het staalconcern blijt de focus houden in de staalindustrie.

Staal

Bouwsector

Automotive industry

Huishoudelijke apparatuur

Energie

Transport

Packaging

By product-sales

Mining

Duurzame ontwikkeling

Gezondheid en veiligheid

Operations

Research and development

Onderzoekcentra

Partners – met name universiteiten

Omzet- en winstgeschiedenis

In het jaar 2009 produceerde ArcelorMittal ruim 73 miljoen ton staal. Dat komt overeen met een totale wereldwijde staalproductie van 6%.

 

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...