FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Corio

Corio NV is actief op het gebied van beleggingen in retailvastgoed en heeft verschillende shoppingmalls in verschillende landen binnen de Europese Unie. Het bedrijf Corio kwam tot stand in 2000 nadat Vastgoedfonds voor Institutionele Beleggers (VIB) en het pensioenfonds ABP tot een akkoord kwamen voor de verkoop van Winkel Beleggingen Nederland (WBN) aan de beursgenoteerde onderneming VIB.

Ontstaansgeschiedenis VIB

In 1963 waren er zes pensioenfondsen die de krachten bundelden. Hierdoor onstond er de onderneming Vastgoedfonds voor Institutionele Beleggers. De onderneming zou tot april 2001 aan de Amsterdamse beurs genoteerd staan onder deze naam.

Ontstaansgeschiedenis WBN

Winkel Beleggingen Nederland maakte tot 2000 onderdeel uit van het pensioenfonds ABP. Laatstgenoemde verkocht haar dochteronderneming voor destijds ruim 550 miljoen euro. WBN stootte het jaar daarop -onder de nieuwe naam Corio- alle nog overgebleven bedrijfsonderdelen in de Verenigde Staten af en richtte zich nog slechts op de Europese markt.

Het samengaan van VIB en WBN

WBN werd officieel opgenomen door VIB in 2000 waarbij de nieuwe onderneming ook een nieuwe naam zou moeten krijgen : Corio. Sindsdien is het bedrijf genoteerd aan de Amsterdamse beurs AEX. Vandaag de dag heeft Corio activiteiten in Nederland, Frankrijk, Italie, Spanje en Turkije. Grotendeels bezit het winkelpanden en winkelcentra maar ook kantoren en bedrijfsruimten.

Corio activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

Corio bedrijfsactiviteiten

Corio is actief in de Europese vastgoedmarkt en heeft voor in totaal 5 miljard euro aan onroerend goed in handen. Daarnaast kan het voor 1,5 miljard euro aan financieringen komen om nieuwe projecten op te starten of vastgoed over te nemen.

Corio is actief in de volgende landen:

 • Nederland
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Italie
 • Spanje
 • Turkije

Nederland bleef lange tijd de grootste markt voor de onderneming. In 2004 was de verhouding Nederland ten opzichte van de andere landen ruim vijftig procent. Binnen Nederland is de Corio het meest actief in de driehoek Rotterdam-Arnhem-Alkmaar.

De verhoudingen van de portefeuille waarmee Corio belegt:

 • Retail 80%
 • kantoren 14%
 • bedrijfsruimten 4%

Omzet- en winstgeschiedenis

Jaar Omzet Winst/Verlies

2011 460,3 miljoen euro +219,4 miljoen euro
2010 429,6 miljoen euro +371,7 miljoen euro
2009 390,8 miljoen euro -132,5 miljoen euro
2008 364,7 miljoen euro -252,1 miljoen euro
2007 298,7 miljoen euro +801,5 miljoen euro
2006 263,6 miljoen euro +640,7 miljoen euro

Corio bedrijfsgegevens

Bedrijfsgegevens:

Bedrijfsnaam: Corio
Sector: FIN
Adres: Stationsplein 97
Postcode: 3511 ED
Stad: Utrecht
Postbus: Postbus 8243
Postbus postcode: 3503 RE
Postbus stad: Utrecht

Telefoon: 030-2346464
Fax: 030-2333578
Website: www.corio-eu.com
E-mail adres:info@nl.corio-eu.com

Raad van Bestuur

 • G.H.W. Groener – Functie: CEO
 • B.A. van der Klift – Functie: CFO
 • F. Zijlstra – Functie: COO
 • F.Y.M.M. Fontaine – Functie: Lid

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...