FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Fugro

Fugro is een Nederlandse onderneming die gegevens verzamelt en interpreteert over het aardoppervlak, bodems en zeebodems. Fugro levert adviezen op basis van de verzamelde gegevens aan voornamelijk de olie- en gasindustrie, de bouw en eveneens de mijnbouw. De beursgenoteerde onderneming is praktisch wereldwijd actief op het land, de zee en in de lucht. Fugro is een samenvoeging van FUnderingstechnieken en GROndmechanica.

De onderneming is in 1962 opgericht om de vraag van gemeentes in Nederland te beantwoorden wat betreft vervuild grond. In de jaren daarna heeft Fugro is verder ontwikkelt tot een van de meest toonaangevende bodemonderzoekers ter wereld. Het hoofdkantoor staat in Leidschendam en biedt werk aan bijna 13.600 mensen wereldwijd.

Eigen systemen en technologieën

Om wereldwijd succesvol te blijven kunnen opereren en de concurrentie telkens weer een stap voor te kunnen zijn heeft Fugro in eigen huis systemen en technologieën ontwikkelt om professioneel met hoog opgeleide en gespecialiseerde medewerkers vanuit de lucht, op zee of aan de grond bodemonderzoeken uit te voeren. Vanwege deze voordelen heeft de Nederlandse onderneming uit Leidschendam zich een plek op het wereldtoneel veroverd.

Fugro activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

Activiteiten

Naast het verzamelen en intepreteren van bodems, aardoppervlak en zeebodems biedt de Nederlandsse onderneming bedrijfsgerelateerde diensten aan. Hier dient dan gedacht te worden aan nauwkeurige plaatsbepalingen op basis van satelliet gegevens, het testen van bouwmaterialen op onder meer veiligheid, duurzaamheid en verder doorontwikkeling. Voorts legt het de focus op reservoir engineering en datamanagement. Hiermee heeft Fugro sterke troeven in handen en kan bogen op een breed assortiment van
gerelateerde diensten.

De activiteiten van Fugro zijn spelen zich af op wereldniveau. De onderneming heeft een wereldwijd netwerk en kantoren verspreidt over alle continenten. Grote bedrijfsruimten voor de technologische apparatuur is tevens voor handen.

De activiteiten zijn als volgt in te delen:

Divisie Geotechniek
Divisie Survey
Divisie Geoscience

Geotechnische divisie
Deze divisie onderzoekt de geologische en fysiche eigenschappen van de aardkorst en de onderliggende bodem door gebruik te mkane van succevolle ontwikkelde technologieën die in eigen huis zijn ontwikkeld. De divisie levert tegelijkertijd advies bij het ontwerpproces van funderingen doet onderzoek naar de te gebruiken bouwmaterialen. Wereldwijd wordt er gebruik gemaakt van deze diensten voor projecten van opdrachtgevers die werkzaam zijn op het land, nabij of langs zeekusten, op de zee zelf of juist op grote diepten van de oceanen.

Omzet- en winstgeschiedenis

Jaar Omzet Winst/Verlies
2011 2,58 miljard euro +287,6 miljoen euro
2010 2,28 miljard euro +272,2 miljoen euro
2009 2,05 miljard euro +263,4 miljoen euro
2008 2,20 miljard euro +283,4 miljoen euro
2007 1,80 miljard euro +216,2 miljoen euro

Fugro bedrijfsgegevens

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam: Fugro N.V.
Sector: ENG
Adres: Veurse Achterweg 10
Postcode: 2264 SG
Stad: Leidschendam

Telefoon: 070-3111107
Fax: 070-3202703
Website: www.fugro.nl
E-mail adres:ir@fugro.nl

Raad van Bestuur

  • K.S. Wester – Functie: CEO
  • A. Jonkman – Functie: CFO
  • J. Rüegg – Functie: Lid
  • A. Steenbakker – Functie: Lid
  • P. van Riel – Functie: Lid

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...