FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

Heineken

Heineken NV is een Nederlandse multinational in de bier- en drankensector en is actief in meer dan 170 landen. Met een totaal biervolume van 125,8 miljoen hectoliter in 2008 behoort de Nederlandse onderneming tot de grootste brouwerijen van de wereld, na het Belgische Anheuser-Busch InBev en het van oorsprong Zuid-Afrikaanse SABMiller. De productie vindt plaats in meer dan 125 brouwerijen in 71 landen. Daarnaast opereert de Nederlandse brouwer via exportactiviteiten en licentiepartners. Ruim de helft van de afzet vindt plaats in Europa. In totaal heeft de onderneming wereldwijd ruim 59.000 medewerkers in dienst.

Heineken op de AEX

Zowel Heineken Holding NV als Heineken NV zijn genoteerd op de Amsterdamse effectenbeurs, de koers van laatstgenoemde weegt mee in de AEX. Een aandeel Heineken Holding NV vertegenwoordigt een bezit van één aandeel Heineken NV Beide keren ook hetzelfde dividend uit. Toch zijn er door verschillende technische factoren koersverschillen. Heineken Holding NV bezit 50,005% van de aandelen van Heineken NV. L’Arche Green NV bezit 58,78% van de aandelen in Heineken Holding NV en de familie Heineken (onder wie Charlene de Carvalho-Heineken) bezit 88,42% van de aandelen van L’Arche Green N.V. en heeft daarmee een controlerend belang in de onderneming.

De oprichting van de brouwerij.

Het bedrijf ontstond op 15 februari 1864 toen de 22-jarige Gerard Adriaan Heineken brouwerij ‘De Hooiberg’ inAmsterdam kocht. In 1873 werd de naam van de brouwerij gewijzigd in Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij N.V. Het jaar daarna werd in Rotterdam een tweede brouwerij geopend. In 1868 werd de Amsterdamse brouwerij vervangen door nieuwbouw op de hoek van de Stadhouderskade en de Ferdinand Bolstraat in De Pijp. In 1886 ontwikkelde Dr. Elion, eenleerling van Louis Pasteur, de Heineken A-gist. Deze gist vormt nog steeds de basis voor de typische smaak van het bier. In 1887 ging de brouwer over op de productie van ondergistend bier.

Activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

Omzet- en winstgeschiedenis

Jaar Omzet Winst/Verlies
2011 17.19 miljard euro +1.43 miljard euro
2010 16.37 miljard euro +1.44 miljard euro
2009 14.74 miljard euro +1.02 miljard euro
2008 14.35 miljard euro +0.20 miljard euro
2007 12.59 miljard euro +0.80 miljard euro

Shell bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: Heineken A N.V.
Sector: CONSGOED
Adres: Tweede Weteringplantsoen 21
Postcode: 1017 ZD
Stad: Amsterdam

Telefoon: 020-5239591
Fax: 020-6257536
Website: www.heinekeninternational.com
E-mail adres: investors@heineken.com

Raad van Bestuur

 • J.F. Van Boxmeer – Functie: CEO
 • R. Hooft Graafland – Functie: CFO
 • Raad van Commissarissen

 • C.L. De Carvalho – Heineken – Functie: Voorzitter
 • C.M. Kwist – Functie: Lid
 • J.A. Antonio Fernandez Carbajal – Functie: Lid
 • K. Vuursteen – Functie: Lid
 • Zoeken

  AEXgraadmeter Tweets

  FBN Poll - uw opinie

  Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

  Bekijk de resultaten

  Loading ... Loading ...