FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

KPN

De geschiedenis van Koninklijke KPN NV zoals we die nu kennen gaat terug tot midden 19e eeuw. KPN levert voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers vaste- en mobiele telefonie aan en daarnaast ook internet en televisie.

In de 19e eeuw liet de overheid in heel Nederland telegrafieverbindingen opstellen en ging deze exploiteren. Twee decennia later werd deze dienst samengevoegd met de posterijen. Rond 1880 kwam de telefoon in opkomst. In die periode waren er voornamelijk lokale leveranciers van telefonie. Het duurde nog ruim 60 jaar voor dat alle telefonie onder een dak kwam. Dit gebeurde in 1940.

In het jaar 1915 ontstond er het staatsbedrijf P&T (Administratie der Posterijen en Telegrafieën). Nog geen 13 jaar later werd de naam in 1928 gewijzigd in Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, oftewel PTT.

Het bedrijf bleef per 1 januari 1989 in handen van de Staat. Op die datum werd het bedrijf verzelfstandigt en kreeg het de naam Koninklijke PTT Nederland NV, kortweg genaamd KPN.

KPN activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

De activiteiten van KPN zijn onderverdeeld in drie divisies :

Divisie Vast
Divisie Mobiel
Overige activiteiten

Divisie Vast

Binnen de Divisie Vast zijn er de volgende segmenten :
-Consumer
-Business
-Wholesale & Operations

Doorgaans worden er binnen deze segmenten spraak- en datadiensten aangeboden via het vaste netwerk van KPN in Nederland en datadiensten in met name West-Europa. Activiteiten hieronder zijn het nationale telefoonverkeer, telefonie van vast naar mobiel, internationaal telefoonverkeer van Nederland naar buiten, internetproducten en diensten, draadloze digitale televisie (Digitenne), een complete infrastructuur in Nederland voor dataverkeer en (internationale) diensten en producten voor de zakelijke klant en serviceproviders.

Divisie Mobiel

Deze divisie heeft met name de focus gericht op mobiele telecommunicatie in een groot gedeelte van West-Europa. In Nederland valt dit onder KPN Mobile NV. In Duitsland is E-Plus hiervoor verantwoordelijk en in Belgie wordt dit verzorgt door BASE.

Overige actviteiten

Bij deze laatstgenoemde divisie behoren de winkels van KPN; Primafoon voor de consument en Business Center voor de zakelijke klant.

Omzet- en winstgeschiedenis

Jaar Omzet Winst/Verlies

2011 13,1 miljard euro +1,55 miljard euro
2010 13,4 miljard euro +1,79 miljard euro
2009 13,5 miljard euro +2,04 miljard euro
2008 14,6 miljard euro +1,34 miljard euro
2007 12,6 miljard euro +2,65 miljard euro

KPN bedrijfsgegevens

Bedrijfsgegevens :

Bedrijfsnaam: KPN
Sector: TEL
Adres: Maanplein 55
Postcode: 2516 CR
Stad: Den Haag
Postbus : Postbus 30000
Postcode : 2500 GA
Postbus stad : Den Haag

Telefoon: 070-4460986
Fax: 070-4460593
Website : www.kpn.com
E-mail ir@kpn.com

Management

 • E.H. Hageman
 • S.v.S van Schilfgaarde
 • T.D. Dirks

Raad van Bestuur

 • E. Blok
 • E.H. Hageman
 • S.v.S. Van Schilfgaarde

Raad van Commissarissen

 • A.H.J. Risseeuw
 • C.M.C.-H.M. Hooymans
 • D.J. Haank
 • M. Bisschoff
 • M.E. Van Liers Lels
 • P.A.M. Van Bommel

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...