FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

SBM Offshore

SBM Offshore N.V. richt zich als Nederlandse onderneming op de productie van installaties bedoeld voor de productie en opslag van olie- en gasproducten. SBM Offshore ontstond in 1965 uit een fusie van een aantal Nederlandse scheepswerven. Toentertijds kreeg de nieuw ontstaande onderneming de naam IHC Holland.
Het meest belangrijke waar IHC Holland zich op focuste was de productie van olietankers. Niet lang daarna zag de onderneming brood in het produceren van boorplatforms. In het jaar 1969 (Als afsplitsing van IHC-Gusto) werd er voor deze tak van sport een aparte maatschappij opgericht met de naam Single Buoy Mooring Inc. Sinds toen communiceert het bedrijf met de naam SBM Offshore.

Vanwege de enorme terugval in de scheepsbouwsector ontstond er een langere periode van onrust aan. Een aantal bedrijfsonderdelen werden noodgedwongen verkocht en tegelijkertijd nieuwe aangekocht. Op die manier ontstonden er uiteindelijk twee maatschappijen. IHC Inter Holdings en Caland Holdings. Beide bedrijven fuseerden met elkaar in 1984 en kreeg het de naam IHC Caland N.V. mee. De allerlaatste scheepswerven van de onderneming werden in 2004 verkocht en besloot men om verder te gaan onder de internationaal opererende naam SBM Offshore. Deze naamswijziging vond plaats op 1 mei 2005. De scheepswerven die verkocht waren kregen de naam IHC Merwede mee.

SBM Offshore activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

SBM Offshore bedrijfsactiviteiten

De beursgenoteerde onderneming produceert installaties voor de productie en opslag van olie- en gasproducten.

De onderneming had in 2011 ruim 6620 medewerkers in dienst.

Omzet- en winstgeschiedenis
Jaar Omzet Winst/Verlies
2011 2,36 miljard euro -328,81 miljoen euro
2010 3,06 miljard euro +276,00 miljoen euro

SBM Offshore bedrijfsgegevens

Bedrijfsgegevens:

Bedrijfsnaam: SBM Offshore
Sector: ENG
Adres: Karel Doormanweg 66
Postcode: 3115 JD
Stad: Schiedam

Telefoon: 010-2320900
Fax: 010-2320999
Website: www.sbmoffshore.com
E-mail adres: sbm@sbmoffshore.com

Raad van Bestuur

  • T. Mace – Functie : CEO
  • B.Chabas – Functie : COO
  • M.A.S. Miles – Functie : CFO
  • F. Blanchelande – Functie : Lid
  • M. Wyllie – Functie : Lid

Zoeken

AEXgraadmeter Tweets

FBN Poll - uw opinie

Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

Bekijk de resultaten

Loading ... Loading ...