FinancieelBeursNieuws.nl is de website waar u al het financiele nieuws en beursnieuws kunt vinden.

Naast AEX koersinformatie leest u hier het laatste financiele nieuws van beursgenoteerde ondernemingen in Nederland en daarbuiten. Verschillende beursanalisten en beleggingsadviseurs brengen u dagelijks hun opinie en geven de laatste beurstips.

Bekijk ook hier onze privacy voorwaarden.

TNT express

TNT NV is een internationale logistieke dienstverlener. Het Nederlandse bedrijf is ontstaan in 1998 toen het afgesplitst werd vanKPN, dat in 1996 het oorspronkelijk Australische TNT (Thomas Nationwide Transport, opgericht door Ken Thomas in 1946) had overgenomen. In maart 2012 doet het Amerikaanse UPS een overnamebod op alle aandelen TNT Express.

Afsplitsing met PostNL

Sinds is 25 mei 2011 is TNT NV opgesplitst in de aparte beursgenoteerde bedrijven TNT Express NV en PostNL NV. Deze splitsing was met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2011 effectief. Belangrijkste argument voor de splitsing was het verschil in bedrijfsactiviteiten. De postdivisie kampt met een krimpende Nederlandse markt waar steeds minder post wordt verstuurd onder andere door de opkomst van e-mail. Bij TNT Express ligt de nadruk op groei van de netwerken in Europa en in opkomende landen zoals China, Zuid-Amerika en India.

Ontstaansgeschiedenis

De geschiedenis van de Nederlandse tak gaat terug tot 1989 toen PTT Post BV werd opgericht als volledige dochteronderneming van Koninklijke PTT Nederland. PTT Post fungeerde als het openbare postbedrijf in Nederland. Tevens werden postdiensten in Nederland en het buitenland aan zakelijke en particuliere klanten verleend. De belangrijkste bedrijfsonderdelen zijn Koninklijke TNT Post B.V., TNT Post Pakketservice, European Mail Networks (EMN), TNT Airways en TNT Express. TNT Logistics werd in 2006 verkocht aan de Amerikaanse durfkapitalist Apollo Management, en heet sindsdien CEVA Logistics. Koninklijke TNT Post is een Nederlands postbedrijf en is voortgekomen uit de voormalige postdivisie van de Nederlandse PTT. TNT Express en TNT Logistics zijn respectievelijk koeriers- en pakketdiensten.
De diensten van TNT omvat de collectie, opslag, sortering, transport en aflevering van diverse producten binnen een bepaalde tijd. Deze dienstverlening bestaat uit twee divisies: Post (binnenlandse post, internationale post, geadresseerde direct mail, ongeadresseerde post en diensten op het gebied van data- en documentmanagement) en Express (het vervoer van documenten, pakketten en vrachtzendingen met een bepaalde aflevertijd, met name gericht op de business-to-businessmarkt). De Algemene Vergadering van Aandeelhouders heeft op 7 april 2005 ingestemd met de naamswijziging van TPG NV in TNT NV.

TNT Express activiteiten en omzet- en winstgeschiedenis

Omzet- en winstgeschiedenis
Jaar Omzet Winst/Verlies
2011 7.25 miljard euro -174 miljoen euro

TNT Express bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam: TNT Express N.V.
Sector: IND
Adres: Taurusavanue 111
Postcode: 2132 LS
Stad: Hoofddorp

Telefoon: 020-5006455
Fax  020-5007515
Website: www.tnt.com

Raad van Bestuur

 • M.P. Bakker – Functie: CEO
 • B. Bot – Functie: CFO
 • M. Koorstra – Functie: Lid
 • M. Chr. Lombard – Functie: Lid
 • Zoeken

  AEXgraadmeter Tweets

  FBN Poll - uw opinie

  Oud minister van Financiën en huidig ABN Amro voorzitter Gerrit Zalm pleit voor het direct aflossen van de hypotheek door alle huizenbezitters, niet alleen starters. Wat vindt u?

  Bekijk de resultaten

  Loading ... Loading ...