Menu

7 tips bij het uitkiezen van de beste bromfiets verzekering

Wilt u een bromfiets verzekering afsluiten? Dan heeft u belang bij een goede dekking en bij goede voorwaarden. U wilt natuurlijk allereerst zorgeloos de weg op gaan en hopen dat u uw verzekering nooit nodig zal hebben. Komt het toch tot het indienen van een schadeclaim, dan wilt u zeker weten dat u zich dan ook geen zorgen hoeft te maken. Een goede klantenservice, een geschikte eigen risico regeling en een snelle afhandeling zijn dan bijzonder belangrijk. We hebben hier 7 tips voor u opgesteld, voor het vinden van de beste bromfiets verzekering. Want, ook al is uw voertuig klein, de kwaliteit van de regeling is erg belangrijk.

Tip 1: zoek een bromfiets verzekering uit met een vergelijking

Als u echt de beste bromfiets verzekering wilt vinden op de markt, dan moet u een vergelijking uitvoeren. U bekijkt dan alle bromfietsverzekeringen die er zijn, analyseert deze en kiest hier de beste uit. Een vergelijking maakt u vrij gemakkelijk via een vergelijkingssite. Als u dan de filters goed instelt, dan krijgt u al alleen de resultaten te zien die voor u belangrijk zijn. Neem daarom een middagje de tijd om een vergelijking uit te voeren en u weet zeker dat u uit het gehele aanbod de beste keuze maakt.

Tip 2: weet welke factoren de prijs voor uw verzekering beïnvloeden

U zal merken dat de prijs voor uw bromfiets verzekering sterk afhankelijk is van uw persoonlijke situatie. Als u weet welke factoren invloed hebben op de prijs die u betaalt, dan kunt u ook bepalen waar u het beste geld bespaart. Helaas zijn er ook factoren waar u verder geen invloed op heeft. We hebben de drie belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

  • Uw leeftijd heeft een grote invloed op de kosten voor uw bromfiets verzekering. Iemand van 16 betaalt soms maandelijks wel €50 meer dan iemand van midden 40. Over het algemeen zijn bromfiets verzekeringen voor mensen van 25 jaar en jonger duurder. Dat komt doordat dit een hogere risicogroep is. 
  • Ook de dekking die u uitkiest bepaalt wat u betaalt voor uw bromfiets verzekering. U heeft dan de keuze uit drie regelingen, namelijk WA, beperkt casco en allrisk. U bent minimaal verplicht om een WA verzekering af te sluiten en dat is ook de goedkoopste optie. U bent dan ook minimaal verzekerd. Denk hier dus goed over na en voorkom het oververzekeren van uw bromfiets om geld te besparen.
  • Een laatste belangrijke prijsbepalende factor bij het uitkiezen van uw bromfiets verzekering is de verzekeraar zelf. Het is dan niet verstandig om alleen naar prijs te kijken, maar naar prijs in combinatie met wat u hiervoor terug krijgt. Het maken van een vergelijking helpt u daarbij. Kies daarom altijd de bromfiets verzekering die u het beste complete pakket aanbiedt voor de laagste prijs.

Tip 3: denk na over de aanvullende verzekeringen

Bij het afsluiten van een bromfiets verzekering krijgt u de mogelijkheid om een aanvullende verzekering toe te voegen. Hiermee breidt u uw verzekering uit en kunt u deze afstellen op uw eigen behoeften. In het geval van een bromfiets verzekering heeft u dan de keuze uit een rechtshulpverzekering en een ongeval verzekering voor opzittenden. Beide hoopt u nooit nodig te hebben, maar financiële hulp komt maar al te goed te pas als u juridisch advies heeft moeten gebruiken of als u of uw passagier ernstig gewond raakt in een ongeluk. Denk dus over deze aanvullende verzekeringen even goed na. Ze kosten extra geld, maar brengen mogelijk ook gemoedsrust met zich mee. 

Tip 4: lees recensies door over verzekeraars

De beste manier om een bromfiets verzekering te vinden is dus met een vergelijking. Maar een vergelijkingssite is niet de enige bron van informatie die u bij uw zoektocht betrekt. U gebruikt de filters, selecteert de regelingen die u het beste vindt en leest over deze specifieke verzekeraars de recensies van huidige klanten. Deze vindt u gemakkelijk online. De huidige klanten vertellen u hoe de klantenservice is, hoe soepel het gaat om een claim in te dienen en simpelweg hoe het is om klant te zijn bij deze verzekeraar. Dit is handige informatie die u van een vergelijking niet krijgt. Een goede bromfiets verzekering kan bij een verkeerde verzekeraar nog steeds voor grijze haren zorgen.

Tip 5: kies een onafhankelijke vergelijkingssite

Voor de kwaliteit van uw vergelijking is het goed dat de site die u uitkiest voor het vergelijken van uw bromfiets verzekering onafhankelijk is. Dat betekent dat ze u objectieve resultaten laten zien. Een onafhankelijke vergelijkingssite wil dat u bij hen een bromfiets verzekering vindt en afsluit, maar het is hen om het even welke dit is. Is de site niet onafhankelijk, dan kan het zijn dat ze u op subtiele manieren een bepaalde bromfiets verzekering proberen af te laten sluiten. Informatie over de onafhankelijkheid van een vergelijkingssite wordt door kwalitatieve sites duidelijk aangegeven. Ziet u dit nergens staan, dan is het beter om de website over te slaan. Voor echte zekerheid kiest u een site met een keurmerk.

Tip 6: lees de kleine letters door

Een vergelijkingssite zal u de resultaten presenteren op volgorde van prijs. Een bromfiets verzekering vinden alleen op prijs is niet voldoende. De inhoud van de regelingen is dan net zo belangrijk. Maak dus eerst een selectie en lees van uw favorieten de kleine letters door. Het eigen risico is dan een goed punt om te beginnen, want verschillende verzekeraars hanteren hier verschillende regelingen voor. Soms is dit een vast bedrag, andere keren is het een percentage van het claimbedrag. Zorg dat u de belangrijke voorwaarden doorneemt en zich hier comfortabel bij voelt.

Tip 7: maak elk jaar een nieuwe vergelijking

Wilt u elk jaar de garantie dat u met de beste bromfiets verzekering rondrijdt? Voer uw vergelijking dan jaarlijks uit, op het moment dat uw huidige regeling dreigt te verlopen. Verzekeraars veranderen hun aanbod, uw situatie verandert en acties en aanbiedingen komen en gaan. Door het maken van een vergelijking ziet u geen mogelijkheid over het hoofd en loopt u geen actie mis. Zo weet u elk jaar weer dat u gekozen heeft voor de beste regeling.