Menu

Geld besparen op je purchase to pay proces!

De post personeelskosten is in veel bedrijven een grote kostenpost. Deze kosten kunnen op verschillende manieren gedrukt worden. Denk aan het aannemen van goedkopere of minder ervaren medewerkers, het automatiseren van processen, het verlagen van het salaris of werknemers harder laten werken. Van deze vier opties is het automatiseren van processen misschien wel de meest realistische. In deze blog nemen we je mee in de mogelijkheden rondom automatiseren van het purchase to pay proces.  

Purchase to pay proces?

Nu zul je misschien denken, wat is purchase to pay precies? Purchase to pay is simpelweg het proces van de aankoop van een product of dienst tot de betaling hiervan. Iedere stap die tussen deze beide stappen valt is onderdeel van het purchase to pay proces. Omdat er na de aankoop vaak nog veel stappen komen kijken in dit proces, worden hier ook vele manuren in gestopt. Enkele voorbeelden van stappen die bij het purchase to pay proces komen kijken zijn:

– Het ontvangen van de order

– Het verwerken van de order

– De benodigde order communiceren met bijvoorbeeld een distributiecentrum

– Opstellen van de factuur

– Controleren of de factuur betaald wordt

– Het sturen van een herinneringsfactuur

Zoals je ziet vallen er enorm veel stappen binnen dit proces. Als je je purchase to pay proces dus weet te verbeteren, of in ieder geval efficiënter in te richten, weet je zeker dat je op iedere toekomstige order geld zal besparen!

Purchase to pay verbeteren

Het verbeteren van je purchase to pay proces lijkt in eerste instantie waarschijnlijk erg lastig. Omdat je niet precies weet wat je moet verbeteren en waar je moet beginnen is een stukje begeleiding hierin altijd raadzaam. Er zijn verschillende bedrijven die je kunnen helpen met bijvoorbeeld het maken van een spend analyse. Zo kun je achterhalen waar in het purchase to pay proces het meeste geld verloren gaat et cetera. Het automatiseren van je purchase to pay proces zal in eerste instantie een smak geld kosten. Het voordeel van deze investering is echter dat je direct ziet dat je geld bespaart op het gehele proces. Je kunt in overleg met een bedrijf dat je hierin helpt altijd een inschatting maken over je besparing en zo voor uw onderneming bepalen of deze investering het waard is.