Menu

Geld lenen berekenen: dit is waar de aanbieder op let

Voordat je een lening afsluit, is geld lenen berekenen een goed idee. Het is uiteindelijk de bank die bepaalt hoeveel je mag lenen en voor welk rentepercentage, maar als je hier zelf alvast over nadenkt, dan weet je wat je kunt verwachten. Daarnaast is het altijd verstandig om met jezelf af te spreken welk bedrag je maandelijks comfortabel kunt aflossen en om daar niet overheen te gaan. Door geld te lenen is het de bedoeling dat je financieel stabieler wordt en dat betekent dat je niet elke maand het gevoel wilt hebben dat je niet rond kunt komen. Ga je geld lenen berekenen, dan zijn er een aantal zaken om mee te nemen.

Geld lenen berekenen: wat is belangrijk?

Een goede kredietaanbieder zal voor jou een berekening maken en zo bepalen hoeveel je maximaal bij hen mag lenen en voor welk rentepercentage. Hoe meer zekerheid jij de bank geeft, hoe beter de lening die je kunt krijgen. Ze kijken dan onder andere naar de volgende punten deze kun je gebruiken als je zelf geld lenen gaat berekenen:

●        Inkomen: het is belangrijk dat je een inkomen hebt met een bepaalde hoogte. Daar wordt naar gekeken in combinatie met je vaste lasten. Iemand met een hoog inkomen en lage vaste lasten kan meer en goedkoper lenen.

●        Dienstverband: heb je een vast contract op je werk, dan ziet de kredietverlener jou als iemand die meer zekerheid biedt. Je kunt dan dus meer lenen en voor een lager rentepercentage.

●        Andere situaties: als je ondernemer bent of een uitkering hebt, dan zijn er een aantal strenge regels waaraan je moet voldoen en deze worden bij het geld lenen berekenen meegenomen. Iemand met een pensioen heeft een vast inkomen dus geld lenen is dan meestal geen probleem.

Kies een betrouwbare kredietaanbieder

Het geld lenen berekenen hoef je dus in principe niet zelf te doen, maar met de bovenstaande informatie krijg je wel een idee van wat er mogelijk is voor jou. Het is altijd belangrijk dat je niet te veel leent en een betrouwbare bank zorgt daarvoor door je financiële situatie te beoordelen. Leen je bij een onbetrouwbare en illegale kredietverlener, dan is er de kans dat ze je te veel geld aanbieden en daar een veel te hoog rentepercentage voor vragen. Het is dus zaak om deze aanbieders te vermijden. Dat doe je door te controleren of ze een vergunning van de Autoriteit Financiële Markt hebben gekregen. Zonder deze vergunning mag een instantie geen krediet verstrekken, dus het is een belangrijke pijler van kwaliteit.

De Nederlandse Kredietmaatschappij | Lenen tegen de laagste rente.

Maak afspraken met jezelf

Ook al zal de kredietverlener je vertellen hoeveel je mag lenen en voor welk rentepercentage, door van tevoren geld lenen te berekenen kun je een aantal afspraken maken met jezelf. Denk aan je financiële zekerheid nu en in de toekomst. Bepaal aan de hand daarvan welk bedrag je maandelijks af kunt lossen zonder in de problemen te komen. Ga daar niet overheen, zelfs niet als de kredietverlener je meer aanbiedt.