Menu

Praktische redenen om gebruik te maken van de diensten van een accountant

Er zijn diverse praktische redenen te benoemen om als ondernemer gebruik te maken van de diensten van een accountant. Een financieel adviseur kan op een letterlijk zeer waardevolle manier een ondersteuning bieden aan het ondernemerschap. Een goede reden om hier eens in te verdiepen. 

Bijhouden van bedrijfsadministratie als grootste zorg bij ondernemers

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de grootste zorgen waar ondernemers mee kampen. De resultaten van al deze onderzoeken brachten een duidelijk naar voren dat ondernemers zich het meeste zorgen maken over hun financiën. Deze zorgen hebben vaak betrekking op het feit of ze op tijd de facturen kunnen betalen, of er ruimte is om te investeren en of de ondernemer er zelf ook een salaris aan over zal houden. 

Als er gekeken wordt naar de praktische issues waar ondernemers tegenaan lopen, zien we een vergelijkbaar beeld. Het maken van keuzes, zorgen over financiën, problemen met het bijhouden van administratie en tijdgebrek vormen in de praktijk vaak het grootste struikelblok. Veel ondernemers hechten dan ook veel waarde aan stabiliteit in hun ondernemerschap. Deze stabiliteit kan worden gerealiseerd door te investeren in de diensten van een accountant.

Wat kunnen accountants betekenen voor ondernemers?

Accountants kunnen zeer veel betekenen voor ondernemers. Dit kunnen we heel eenvoudig inzichtelijk maken aan de hand van de bovenstaande opsomming van de grootste zorgen en praktische issues van ondernemers. 

Een accountant zal immers de volledige bedrijfsadministratie van een ondernemer uit handen kunnen nemen. Hierdoor hoeft een ondernemer geen tijd vrij te maken om zich hierin te verdiepen of ervoor te zorgen dat hij of zij over de benodigde kennis hierover beschikt. Een accountant is immers een gespecialiseerde boekhouder die volledig op de hoogte is van de meest recente eisen die er (door de Fiscus) aan een bedrijfsboekhouding gesteld wordt. Een andere taak van een accountant is dat de facturen en het loon van de ondernemer op tijd wordt uitbetaald. Daarnaast zorgt een accountant voor het benodigde financiële overzicht zodat een ondernemer op ieder gewenst moment inzicht heeft in de mogelijkheden om te investeren. Op deze manier verdient de financiële specialist zichzelf zeker terug en kan er gesproken worden over het investeren in de diensten van een accountant.

Eenvoudig een geschikte accountant vinden

Het is eenvoudig om een geschikte accountant te vinden maar het advies is om gebruik te maken van een vakkundige financieel specialist uit de regio. Als je gebruik maakt van een accountant uit Haarlem als je in deze stad (of in de regio van de Spaarnestad) gevestigd bent, kan deze persoon je perfect adviseren over zaken als kostenbesparingen, efficiencymaatregelen en andere kansen voor jouw bedrijf. Hij of zij weet immers als geen ander wat er speelt in de regio en dat is letterlijk veel waard.