Menu

Waarom HR uitbesteden? Lees het hier

Binnen een bedrijf kun je een HR afdeling inhouse hebben, maar het is ook mogelijk om de HR werkzaamheden uit te besteden. Hier zitten een aantal belangrijke voordelen aan. Ben je nieuwsgierig of het uitbesteden van HR iets voor jouw bedrijf is? Lees dan gauw verder.

HR uitbesteden: ja of nee?

Het uitbesteden van HR is geen makkelijke beslissing voor organisaties. Het is als bedrijf belangrijk om te kijken naar de doelstellingen en de risico’s. Er zijn wel een aantal veel gehoorde argumenten als het gaat om het uitbesteden van HR. Hieronder worden er een aantal benoemd.

Goedkoper

Geld speelt binnen elk bedrijf een belangrijke rol. Het is dus niet verbazingwekkend dat dit dus een van belangrijke redenen is om te kiezen voor het uitbesteden van HR. Het uitbesteden van HR maakt het namelijk vaak veel efficiënter. Dit kan voor je bedrijf een goedkopere optie zijn en je geld schelen.

Tijd

Het zorgt ervoor dat er meer tijd is voor andere activiteiten. Er is dan alle tijd om je te richten op de core business, en niet met bijzaken bezig te zijn. Dit is bijvoorbeeld erg belangrijk als je een bedrijf hebt dat zich binnen een dynamische markt beweegt.

Kwaliteit

Het uitbesteden van je HR aan een goed bedrijf, levert kwaliteit op. Daarnaast hebben de bedrijven vaak veel specialistische kennis waar je weer gebruik van kunt maken.

Wat besteed ik precies uit?

Als je HR uitbesteed, betekent dit niet dat je volledig ontzorgd bent. Je bent altijd nog zelf verantwoordelijk voor een aantal dingen. Zo blijft je eigen organisatie de bron van kwaliteit voor de mutaties. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor de controles op mutaties. De rapportages moeten zelf geïnterpreteerd worden, en aan de hand hiervan vinden weer acties plaats.

Daarnaast moet je ook kijken wat bij jouw bedrijf past. Sommige processen zijn binnen het bedrijf misschien nog wel niet volgroeid genoeg om uit te besteden. Dit verschilt allemaal weer per bedrijf. Bespreek dit goed met het bedrijf waar je HR wilt uitbesteden.

Heb jij ook financieel advies nodig? Een goede optie is Tribus financial services. Zij werken met HR niet met vaste pakketten en standaardprijzen. Aan de hand van een gesprek worden de behoeftes duidelijk gemaakt. Op deze manier kan bepaald worden welke taken zij oppakken voor jouw onderneming. Zo weet je zeker dat het daadwerkelijk bij je bedrijf past en kan.