Menu

Wil je AFAS partner worden?

Als je AFAS partner wil worden, moet je een procedure doorlopen die voor zowel AFAS als jouw (toekomstige) klanten zal kunnen aantonen dat je in je mars hebt wat nodig is om je als professional met een specialisatie te kunnen onderscheiden.  De allereerste stap is een intakeprocedure. Daarin wordt gevraagd naar je klantenbestand, ervaring en de toegevoegde waarde die jij zou hebben als partner. Dan volgt een telefonisch verdiepingsgesprek, zodat jij weet wat je aan AFAS hebt en andersom. Als je door deze procedure heen bent, kan het echte werk gaan beginnen en mag je jezelf en je kunde gaan bewijzen. 

De eerste echte stap als AFAS partner: de bouwfase

Nu je het groene licht hebt gekregen om je te bewijzen als aankomend AFAS partner kan het echte werk gaan beginnen. Je gaat een koppeling bouwen, een tweetal cursussen volgen en aan het einde van dat alles sluit je af met een demo waarin je laat zien wat je allemaal kan en hebt geleerd.  Daarin moet naar voren komen wat je leerproces is geweest en zet je uiteen hoe je de koppeling bouwt. Dat kan je waarschijnlijk al, maar uitdagingen zijn natuurlijk nooit uitgesloten. Dat kan de beste overkomen. Er staat op dat punt altijd iemand voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je verder op weg te helpen. Als dit lukt, wordt er nog een laatste scan gedaan. 

De laatste stap om AFAS partner te worden: de Security Quickscan

Als aspirant AFAS partner wordt jouw demo nog aan  een laatste verplichte test onderworpen: de Securtity Quickscan. Deze (of een soortgelijke) test is noodzakelijk voor het krijgen van een keurmerk voor een gecertificeerde koppeling. Dit kost je ongeveer 3500 euro. Daarna ben je klaar om in het netwerk van partners opgenomen te worden. Je dient hiervoor zelf voor de publicatie en de promotie daarvoor te regelen.  Houd er dus rekening mee dat het tijd en geld kost om een partner van AFAS te worden. Daarnaast moet je uiteraard al enige ervaring en een klantenbestand hebben opgebouwd.  Je moet er dus hard voor werken, maar als je daartoe bereid bent, zal je opgenomen worden in een fantastisch en een netwerk waar je veel beloning uit kan halen.